A1 Hrvatska d.o.o.

A1 Hrvatska dio je A1 Telekom Austria Grupe - vodećeg pružatelja digitalnih usluga i komunikacijskih rješenja u centralnoj i istočnoj Europi. A1 Telekom Austria Grupa djeluje u sedam zemalja te zajedno pružamo usluge za približno 24 milijuna korisnika. I A1 Hrvatska ponosi se svojim brojkama – zapošljavamo oko 2000 ljudi te se svakodnevno brinemo o potrebama 2 milijuna korisnika.

Djelatnost poduzeća:
Telekomunikacije

Broj djelatnika u IT-u:
Preko 100 zaposlenih

Digitalizacija Hrvatske

A1 Hrvatska ulaže u razvoj 5G tehnologije te je prvi demonstrirao brzinu veću od čak 20 Gbit/s u živoj 5G mreži, što je apsolutni brzinski rekord u mobilnom segmentu u Republici Hrvatskoj. Demonstrirane brzine i kapaciteti 5G tehnologije u budućnosti  omogućit će gigabitne brzine na cijelom teritoriju Hrvatske što su osnovni preduvjeti za digitalizaciju, ravnomjerni razvoj  i globalnu konkurentnost.  U fiksnom segmentu kontinuirano razvijamo vlastitu infrastrukturu i zato smo danas operator s najraširenijom optičkom mrežom za superbrzi internet s brzinama do 500Mbit/s kojom pokrivamo 500 tisuća kućanstava na tehnologiji nove generacije koja podržava sve preduvjete Digital agende EU2025.

Sve usluge na jednom mjestu

U skladu s digitalnim načinom života korisnicima nudimo konvergentnu ponudu koja uključuje kombiniranje mobilne i fiksne usluge te televiziju, a grupiranjem usluga na jednom računu korisnici ostvaruju niz pogodnosti. Nudimo cjelokupna poslovna rješenja i rješenja u oblaku, a razvijamo i nove digitalne platforme poput Smartice odnosno digitalne putne karte za javni prijevoz ili digitalnog ključa za hotelske sobe. Ulažemo i u sigurnosna rješenja te gradimo novi podatkovni centar na 1800m2 koji će predstavljati najmodernije postrojenje takve vrste u Hrvatskoj.

Dostupni smo 24/7

Naša Služba za korisnike bila je prva služba za korisnike u Hrvatskoj dostupna 24 sata svih sedam dana u tjednu, a prema istraživanjima po metodi Net Promoter Score (NPS), imamo najviši indeks zadovoljstva korisnika na tržištu.

Ekskluzivni premium sadržaji na TV-u 

Na specijaliziranim sportskim programima PlanetSporta ljubiteljima nogometa smo omogućili ekskluzivan sportski sadržaj, prijenos utakmica UEFA Lige prvaka u iduće tri sezone u HD kvaliteti. Uživanje u spektakularnim duelima najvećih europskih nogometnih klubova bit će obogaćeno potpuno novim iskustvom gledanja televizije u digitalnom dobu jer komentatori analiziraju utakmice iz najsuvremenijeg TV studija u regiji koji koristi tehnologiju virtualne (VR) i proširene realnosti (AR). 

Razvijanje esporta 

Pokrenuli smo regionalnu esports A1 Adria ligu powered by ESL gdje najbolji igrači iz regije odmjeravanju snage u u najpopularnijim svjetskim esport naslovima - Counter-Strike: Global Offensive i League of Legend. U vrlo uspješnoj prvoj sezoni nastupilo je više od 1200 igrača te je odigrano više od 500 mečeva. 

Vipnet - logo


http://www-vipnet.hr

Vrtni put 1
10000 Zagreb

tel: + 385 1 4691 091
fax: + 385 1 4691 099

Kontakt osoba:

Hrvoje Şukić, Head of IT operations
e-mail: [email protected]