Allianz d.d.

Allianz Grupa je jedna od najvećih i najcjenjenijih svjetskih financijskih institucija. Mi smo jedna internacionalna mreža sa jakim brandovima i prvorazrednim proizvodima te jedini Njemački osiguratelj u Hrvatskoj.

Djelatnost poduzeća:
Financijsko poslovanje (Bankarstvo, Osiguranje, Fondovi, Leasing, … )

Allianz Grupa preko 60 milijuna svojih klijenata diljem svijeta nudi obuhvatni servis u sljedećim područjima:

• Osiguranje
• Skrb
• Investicije

U svakodnevnom radu težimo savršenstvu, kako u kvaliteti naših proizvoda tako i u odnosima s klijentima, dioničarima, suradnicima i javnošću.

Osnovana u Berlinu 1890. godine, Allianz Grupa je već godinama najveća europska, a i jedna od najvećih svjetskih osigurateljnih kuća. Njena brojna supsidijarna društva su vodeći osiguravatelji na svojim domaćim tržištima. Na globalnoj razini Allianz je prisutan u gotovo 70 zemalja svijeta. Na vrhu internacionalne Grupe je Allianz AG sa sjedištem u Münchenu.

U poslovnoj 2004. godini grupa je ostvarila 102 milijarde eura premije. Grupacija upravlja imovinom u iznosu od 1.078 milijardi eura.

Allianz Grupa se nalazi među vodećim dioničarima u Deutsche bank, Hypo bank, Bayerische Vereinsbank, te vlasnik Dresdner bank, te u tvrtkama kao Siemens, Daimler-Benz, BASF, Bayer, Thyssen, RWE, Continental, Viegra, Schering itd.

Allianz Grupa:

  • peta je najuspješnija tvrtka u svijetu po prometu
  • dionice Allianz AG koncerna uvrštene su na njujoršku burzu od 03.10.2000.
  • najznačajniji objekti osigurani kod Allianz: Hong Kong Airport, Olimpijske igre Atlanta, Formula 1, podzemna željeznica u Tunisu (u izgradnji), Air France, Siemens, Mercedes, Reebok, Levi's, Pirelli…
  • "Allianz Arena" (nogometni stadion u Münchenu - izgradnja 280 ml EUR-a) - otvorenje na SP 2006
  • Allianz AG rangiran je među prvih 20 svjetskih top kompanija po Forbes-u.
Allinaz - logo


http://www.allianz.hr

Heinzelova 70
10000 Zagreb

tel: +385 1 3670 270
fax: +385 1 3670 411

Kontakt osoba:

Mario Ožvald
e-mail: [email protected]