Na novoj lokaciji i novom terminu održana je 3. JavaCro konferencija. Orjentacija na izdvojenu i udaljenu lokaciju, prema odzivu sudionika, očito se pokazala dobrom. U dva radna dana i u tri dvorane Valamar hotela Diamant u Poreču, u 5 tematskih cjelina održano je 50 odabranih predavanja. Takav ritam govori o aktivnom i radnom karakteru konferencije.

O svim održanim aktivnostima detalji se mogu vidjeti u Zborniku. Prezentacije održane na konferenciji mogu se, uz svaku aktivnost, pogledati i/ili preuzeti (formi PDF) u Predavanjima.

Prezentacije, često sa demonstracijama, održalo je više od 40 predavača. O zainteresiranosti sudionika konferencije govori podatak da je prosječno u svakoj od dvorana boravilo po 50 sudionika (150 u svakom slotu). Registrirano je 206 sudionika, a prisutnih na konferenciji i više. Sudionici su došli iz 11 zemalja, što potvrđuje međunarodni karakter konferencije.

Uz radni dio konferencija je imala i tradicionalan zabavni dio. I taj je bio aktivan, o čemu ćete uskoro imati priliku vidjeti u izboru fotografija. One će svakako podsjetiti sudionike na trenutke zadovoljstva što su sudjelovali u ovom događaju. To se može i isčitati iz komentara anonimnih anketa sudionika konferencije (68%).

Rezultati konferencijske ANKETE

Iz rezultata ankete o konferenciji, kao cjelini i stručnim dijelovima, vidljiv je više nego dobar uspjeh – konferencija je u cjelini dobila prosječnu ocjenu 4,11, njen stručni dio 4,05 i večernji sadržaji 3,80. Rezultat je to ispunjenih 139 anketa (68%).

Rezultati ANKETA - ocjenjivanja tema aktivnosti i prezentiranja

Sudionici događanja su ocjenjivali odabranu temu i uspješnost prezentiranja. Kod utvrđivanja najboljih predavanja pored ocjena sudionika u obzir se uzima broj slušatelja, broj anketiranih, te poštivanje procedure sudjelovanja u programskim aktivnostima. I ovdje su sudionici dodijelili izuzetno dobre ocjene. Ukupna prosječna ocjena odabranih tema je 4,37, a prosječna ocjena uspješnosti prezentiranja je 4,36.

 

 

REZULTATI NAJBOLJIH

 Najbolji po tematskim cjelinama

 1. Trendovi & budućnost

1. Log kao osnova distribuiranih sustava  predavač Vjeran Marčinko (Kapsch Carrier Com Croatia) – ocjene 4,81 / 4,92

2. Svijet Jave u Hrvatskoj – predavači Branko Mihaljević, Aleksander Radovan (HUJAK) – ocjene 4,74 / 4,84

3. Idete reaktivno Sprey-em – predavač Ivan Topolnjak (Kamon Open Source Project) – ocjene 4,78 / 4,72

 2. Tehnologije poslovanja & Studije slučajeva

1. Kada brzi JSON nije dovoljno brz  predavač Marko Elezović (Element) – ocjene 4,83 / 4,92

2. Desktop2web migracija je prošla, 700.000+ linija koda se ponovo rodilo - predavač Matija Tomašković (Evolva) – ocjene 4,81 / 4,87

3. Ima li igdje korisnika u vašem korisničkom sučelju? - predavač Ladislav Mačkala (Podsjetnik) – ocjene 4,55 / 4,64

 3. Java platforme, Programski okviri i poslužitelji

1. GWT reboted  predavač Gordan Krešić (Steatoda) – ocjene 4,63 / 4,73

2. Krunski dragulji Amphinicyja: naša razvojna infrastruktura - predavač Tin Tvrtković (Amphinicy Technology) – ocjene 4,80 / 4,47

3. Profiliranje s Java Flight Rrecorder-om u bilo kojem okruženju  - predavač Johan Janssen (Info Support) – ocjene 4,53 / 4,47

 4. Metodologije & alati

1. Alat za neprekidne implementacije  predavači Aleksandar Dostić, Emir Dzaferović (Infobip) – ocjene 4,80 / 4,78

2. Testiranje do krajnjih granica - predavač Aleš Justin (Red Hat) – ocjene 4,79 / 4,76

3. Dobre prakse razvoja za Android platformu - predavač Andrija Kranjec (SV Group) – ocjene 4,68 / 4,76 

 5. Web & Mobile

1. Hibridne mobilne aplikacije - razvoj Java web aplikacija na Androidu koje se izvode offline  predavači Matija Tomašković, Daniel Strmečki (Evolva) – ocjene 4,72 / 4,77

2. Izgradnja interaktivnih web aplikacija sa Vaadinom  predavač Peter Lehto (Vaadin) – ocjene 4,69 / 4,49

3. Jedinično testiranje u AngularJS-u  predavač Slaven Tomac (Amphinicy Technology) – ocjene 4,59 / 4,71

 

NAJBOLJA PREDAVANJA NA JavaCro'14

Za najbolja predavanja konferenciji izabrani su:

1. Log kao osnova distribuiranih sustava  predavač Vjeran Marčinko (Kapsch Carrier Com Croatia) – ocjene 4,81 / 4,92

2. Desktop2web migracija je prošla, 700.000+ linija koda se ponovo rodilo - predavač Matija Tomašković (Evolva) – ocjene 4,81 / 4,87

3. Alat za neprekidne implementacije  predavači Aleksandar Dostić, Emir Dzaferovic (Infobip) – ocjene 4,80 / 4,78 i

Svijet Jave u Hrvatskoj – predavači Branko Mihaljević, Aleksander Radovan (HUJAK) – ocjene 4,74 / 4,84

POSEBNO PRIZNANJE se dodjeljuje predavaču Marku Elezoviću (Element) za predavanje Kada brzi JSON nije dovoljno brz – ocjene 4,83 / 4,92 za koje je dobio vrlo visoke prosječne ocjene, ali od relativno manjeg broja sudionika.

Uz čestitke najboljima iskazujemo zahvalnost za sudjelovanje svim predavačima i nadamo se da će sudjelujući na slijedećoj konferenciji ponovo ostvariti dobre rezultate.

O pojedinačnim rezultatima obratite se organizatoru.