Novosti

HrOUG 2012 - Prijave

06. rujan, 2012., Administrator User

Otvorene su prijave sudionika za konferenciju HrOUG 2012.

Na ovim web stranicama može se naći sve potrebene informacije o predavanjima, radionicama, demogroundima i svemu ostalom što je pripremljeno za konferenciju HrOUG 2012.

Malo po malo kako se bliži dan konferencije informacije će biti sve konkretnije, kroz objavu zbornika radova i agende konferencije.

"Leaders Circle" na HrOUG konferenciji

06. rujan, 2012., Administrator User

Po prvi puta bit će organiziran dio konferencije namijenjen isključivo donositeljima odluka. Ovaj dio konferencije je podijeljen na dva dijela: CIO DAN i CEO IT tvrtki DAN.

CIO DAN - predavanja namijenjena direktorima i rukovoditlejima informatike hrvatskih tvrtki kojima postavljamo pitanje: "Jeste li spremni na slijedeći korak u vašoj karijeri? Postati CEO!

CEO IT tvrtki - predavanja namijenjena vlasnicima i CEO IT tvrtki koje u slijedećoj godini čeka veliki izazov. Ulazak u Europsku zajednicu. Hoće li ulazak u EU za hrvatske IT tvrke biti prilika ili neprilika bit će tema predavanja, ali i okruglog stola u kojem će između ostalih sudjelovati: IT udruženje pri HGK, IT udruženje pri HUP-u, CISex - Hrvatska udruga izvoznika softwarea i Zagrebački inkubator poduzetništva (Start up).

Više se o ovom dijelu konferencije može pročitati na zasebnom dijelu namijenjenom upravo sudionicima Leaders Circle-a.

Preminuo je Vinko Ferlin

20. srpanj, 2012., Administrator User

18.07. preminuo je naš dragi prijatelj, član Upravnog odbora HrOUG-a i direktor tvrtke Laser line Vinko Ferlin.

Vinko je bio pravi gospodin, odmjeren u nastupu i istupu. Bezrezervno je podržavao rad HrOUG-a i isključivo on je zaslužan što se HrOUG konferencije održavaju u Istri (Umagu i Rovinju). Od 1999. godine, nesebično i bez suzdržavanja je kao član Upravnog odbora ugradio dio sebe u temelje Hrvatske udruge Oracle korisnika. Puno će nam nedostajati njegova vedrina i smijeh, a uspomena na Vinka trajat će vječno.

ezembed

Posljednji ispraćaj Vinka Ferlina bit će 20.07. u 18:30 na gradskom groblju u Umagu, pa pozivamo sve koji mogu da dođu i dostojno isprate Vinka na posljednji počinak.

Java 2012 - Prezentacije sa predavanja

01. lipanj, 2012., Vladimir Radić

Konferencija Java 2012 je uspiješno završena. Prezentacijski materijali se nalaze na HrOUG web stranicama u prilogu predavanja. Možete ih pogledati i preuzeti.

Normal Forms and All That Jazz: A Database Professional's Guide to Database Design Theory

07. ožujak, 2012., Vladimir Radić

Chris Date je ponovo u Ljubljani - ovaj put sa seminarom "Normal Forms and All That Jazz: A Database Professional's Guide to Database Design Theory". Dvodnevni seminar će održati 4. i 5. lipnja 2012 u Ljubljani. Za detalje seminara pogledajte na link. Članovi HrOUG imaju popust od 15%.

Prijava na 16. HrOUG konferenciju

16. kolovoz, 2011., Administrator User

ezembedPrijava za 16. HrOUG konferenciju je otvorena. Odabrano je preko 100 predavanja, radionica, okruglih stolova itd. Pogledajte - odaberite i rezervirajte svoje vrijeme i mjesto za vas, kako bi sudjelovali na ovom najvećem godišnjem događanju Oracle korisnika u Hrvatskoj.

16. SiOUG konferencija

16. kolovoz, 2011., Administrator User

ezembedTradicionalna 16. konferencija Oracle korisnika Slovenije u organizaciji SiOUG održati će se 18.-21.09.2011. u Portorožu. Što su sve pripremili za ovaj središnji događaj SiOUG udruge pogledajte na linku.

SIOUG 2011 Poziv predavačima

13. travanj, 2011., Vladimir Radić

SIOUG - Slovenska udruga Oracle korisnika uputila je 

Poziv predavačima za sudjelovanje na 16. Strokovnom srečanju SIOUG 2011.

Konferencija će se održati od 18.-21.09.2011. u Kongresnom centru Bernardin u Portorožu. Detalje za prijavu sa osnovnim podacima o konferenciji pogledajte na linku.

Prijava radova traje do 31.05.2011.

„Oracle APEX 4.0 - Fast Track“ Workshop

06. travanj, 2011., Vladimir Radić

Najavljujemo 19. travnja 2011. u prostorima IN2, Josipa Marohnića 1/1 sa početkom u 9:00 h. održavanje radionice „Oracle APEX 4.0 - Fast Track“ koju će voditi Deneš Kubiček, Oracle ACE Director. U slučaju prijave većeg broja sudionika radionica će se ponoviti 20. travnja 2011.

Prijavite se za sudjelovanje na APEX priijavnici.

Chris J. Date u Ljubljani

06. travanj, 2011., Vladimir Radić

U organizaciji DbProf i SiOUG Chris J. Date, legenda relacijskih baza, održati će 23. i 24.svibnja 2011. u Ljubljani dvodnevno predavanje How to Write Correct SQL and Know It: A Relational Approach to SQL. Za detalje seminara pogledajte na link.

Članovi HrOUG-a imaju popust od 10%, a sudionici 15. HrOUG konferencije imaju 5% popust. Za registraciju sudjelovanja popunite Prijavu. Pogodnosti rane prijave možete iskoristiti do 1.svibnja 2011.

Zoran Jovanović novi Oracle ACE

09. ožujak, 2011., Administrator User

Nakon provedene procedure, na prijedlog HrOUG, Oracle je nominirao Zorana Jovanovića za Oracle ACE-a - specijalnost Database Management & Performance. Dugogodišnja aktivnost Zorana kako u IN2 tako i u okvirima Oracle zajednice, a posebno u aktivnostima HrOUG-a rezultirala je ulaskom u odabrano društvo Oracle specijalista. Pored Deneša Kubičeka koji je to ostvario svojom aktivnošću radeći u Njemačkoj i Kanadi, Zoran Jovanović je prvi Oracle ACE profesionalno aktivan u Hrvatskoj.

Iskrene čestitke za ovaj izniman uspijeh našeg kolege. Više o svemu pogledajte na linku...

Umro je Mladen Glasenhardt, dipl. iur, Predsjednik HIZ-a

28. kolovoz, 2011., Administrator User

Jutros smo dobili tužnu obavijest Hrvatskog informatičkog zbora koju prenosimo u cijelosti:

-----------------------------------------

"Poštovani,

Potreseni, javljamo svim kolegama i prijateljima da je iznenadnom smrću 25. veljače 2011. preminuo predsjednik hrvatskog informatičkog zbora, gospodin Mladen Glasenhardt, dipl. iur.

Posljednji ispraćaj biti će se u srijedu, 2. ožujka u 14:10 na groblju Mirogoj.

Komemoracija će se održati isti dan u 11 sati u dvorani B4 Fakulteta elektrotehnike i računarstva u Zagrebu, Unska 3.

Dragog kolegu i prijatelja sačuvat ćemo u trajnoj uspomeni.

Hrvatski informatički zbor"

-----------------------------------------

Mladen je bio dugogodišnji direktor poduzeća Infosistem i dugogodišnji predsjednik krovne informatičke udruge u Hrvatskoj - Hrvatskog informatičkog zbora.

Nekoliko puta je kao dragi gost bio sudionik HrOUG konferencija.

Sjećat ćemo ga se kao čovjeka uz kojeg nikada nije bilo dosadno, niti je bilo gladi.