Novosti

Java 2012 - Prezentacije sa predavanja

01. lipanj, 2012., Vladimir Radić

Konferencija Java 2012 je uspiješno završena. Prezentacijski materijali se nalaze na HrOUG web stranicama u prilogu predavanja. Možete ih pogledati i preuzeti.

Normal Forms and All That Jazz: A Database Professional's Guide to Database Design Theory

07. ožujak, 2012., Vladimir Radić

Chris Date je ponovo u Ljubljani - ovaj put sa seminarom "Normal Forms and All That Jazz: A Database Professional's Guide to Database Design Theory". Dvodnevni seminar će održati 4. i 5. lipnja 2012 u Ljubljani. Za detalje seminara pogledajte na link. Članovi HrOUG imaju popust od 15%.

Prijava na 16. HrOUG konferenciju

16. kolovoz, 2011., Administrator User

ezembedPrijava za 16. HrOUG konferenciju je otvorena. Odabrano je preko 100 predavanja, radionica, okruglih stolova itd. Pogledajte - odaberite i rezervirajte svoje vrijeme i mjesto za vas, kako bi sudjelovali na ovom najvećem godišnjem događanju Oracle korisnika u Hrvatskoj.

16. SiOUG konferencija

16. kolovoz, 2011., Administrator User

ezembedTradicionalna 16. konferencija Oracle korisnika Slovenije u organizaciji SiOUG održati će se 18.-21.09.2011. u Portorožu. Što su sve pripremili za ovaj središnji događaj SiOUG udruge pogledajte na linku.

SIOUG 2011 Poziv predavačima

13. travanj, 2011., Vladimir Radić

SIOUG - Slovenska udruga Oracle korisnika uputila je 

Poziv predavačima za sudjelovanje na 16. Strokovnom srečanju SIOUG 2011.

Konferencija će se održati od 18.-21.09.2011. u Kongresnom centru Bernardin u Portorožu. Detalje za prijavu sa osnovnim podacima o konferenciji pogledajte na linku.

Prijava radova traje do 31.05.2011.

„Oracle APEX 4.0 - Fast Track“ Workshop

06. travanj, 2011., Vladimir Radić

Najavljujemo 19. travnja 2011. u prostorima IN2, Josipa Marohnića 1/1 sa početkom u 9:00 h. održavanje radionice „Oracle APEX 4.0 - Fast Track“ koju će voditi Deneš Kubiček, Oracle ACE Director. U slučaju prijave većeg broja sudionika radionica će se ponoviti 20. travnja 2011.

Prijavite se za sudjelovanje na APEX priijavnici.

Chris J. Date u Ljubljani

06. travanj, 2011., Vladimir Radić

U organizaciji DbProf i SiOUG Chris J. Date, legenda relacijskih baza, održati će 23. i 24.svibnja 2011. u Ljubljani dvodnevno predavanje How to Write Correct SQL and Know It: A Relational Approach to SQL. Za detalje seminara pogledajte na link.

Članovi HrOUG-a imaju popust od 10%, a sudionici 15. HrOUG konferencije imaju 5% popust. Za registraciju sudjelovanja popunite Prijavu. Pogodnosti rane prijave možete iskoristiti do 1.svibnja 2011.

Zoran Jovanović novi Oracle ACE

09. ožujak, 2011., Administrator User

Nakon provedene procedure, na prijedlog HrOUG, Oracle je nominirao Zorana Jovanovića za Oracle ACE-a - specijalnost Database Management & Performance. Dugogodišnja aktivnost Zorana kako u IN2 tako i u okvirima Oracle zajednice, a posebno u aktivnostima HrOUG-a rezultirala je ulaskom u odabrano društvo Oracle specijalista. Pored Deneša Kubičeka koji je to ostvario svojom aktivnošću radeći u Njemačkoj i Kanadi, Zoran Jovanović je prvi Oracle ACE profesionalno aktivan u Hrvatskoj.

Iskrene čestitke za ovaj izniman uspijeh našeg kolege. Više o svemu pogledajte na linku...

Umro je Mladen Glasenhardt, dipl. iur, Predsjednik HIZ-a

28. kolovoz, 2011., Administrator User

Jutros smo dobili tužnu obavijest Hrvatskog informatičkog zbora koju prenosimo u cijelosti:

-----------------------------------------

"Poštovani,

Potreseni, javljamo svim kolegama i prijateljima da je iznenadnom smrću 25. veljače 2011. preminuo predsjednik hrvatskog informatičkog zbora, gospodin Mladen Glasenhardt, dipl. iur.

Posljednji ispraćaj biti će se u srijedu, 2. ožujka u 14:10 na groblju Mirogoj.

Komemoracija će se održati isti dan u 11 sati u dvorani B4 Fakulteta elektrotehnike i računarstva u Zagrebu, Unska 3.

Dragog kolegu i prijatelja sačuvat ćemo u trajnoj uspomeni.

Hrvatski informatički zbor"

-----------------------------------------

Mladen je bio dugogodišnji direktor poduzeća Infosistem i dugogodišnji predsjednik krovne informatičke udruge u Hrvatskoj - Hrvatskog informatičkog zbora.

Nekoliko puta je kao dragi gost bio sudionik HrOUG konferencija.

Sjećat ćemo ga se kao čovjeka uz kojeg nikada nije bilo dosadno, niti je bilo gladi.

Serija WebLogic događanja u veljači i ožujku

26. siječanj, 2011., Vladimir Radić

Besplatni Oracle Live Webcast o WebLogic Serveru i Java 6

Developeri uključite se nizu online događanja na Webcastu, u veljači i ožujku, i pogledajte što je novo te kako ostvariti novu razinu produktivnosti s Oracle WebLogic Suiteom. Počevši od 10. veljače na Virtual Developer Day pridružite se Oracleovom proizvodnom inženjering timu na predavanjima, radom u živo i live chatom. Nakon toga su vam na raspolaganju svaki tjedan od 17. veljače – 17. ožujka tjedno jedan sat.

Za detalje i raspored događanja te za registraciju prijave potražite link.

Razvoj web aplikacija sa Java EE 6

17. siječanj, 2011., Vladimir Radić

Besplatni webinar sa Live Q/A

Četvrtak 20. 01. 2011. od 19:00-20:00

Pridružite se webinaru na kojem će biti pokazana lakoća razvoja uz Java EE 6, GlassFish i NetBeans. Olakšajte sebi razvoj web aplikacija korištenjem GlassFisha - najpoznatijeg open source aplikacijskog poslužitelja i trenutno jedinog prilagođenog za korištenje Java EE 6. Kako to koristiti u integriranom razvojnom okruženju NetBeansa. Pripremite i pitanja za kontakte u živo.

Za detalje i registraciju prijave potražite link.

Mark Ritman u Ljubljani

13. siječanj, 2011., Vladimir Radić

U organizaciji SiOUG-a uz podršku HrOUG-a, Mark Rittman vodeći expert u Oracle Business Inteligence održati će 3.-4. veljače 2011.g. seminar Advaced BI Developement with Oracle Business Inteligence 11.g. Za detalje seminara i prijavu za sudjelovanje pogledajte link.

Članovi HrOUG-a imaju popust od 10%.